Concert 30-jarig Podium Trio in Groningen

Groningen - Het Podium Trio geeft zaterdag 5 maart een concert in de Remonstrantse kerk in Groningen.

Het Podium Trio bestaat uit Paul van Kemenade (saxofoon), Wolter Wierbos (trombone) en Jan Kuiper (gitaar). Het trio is vernoemd naar de destijds door Stichting Jazz In Nederland (SJIN) ingestelde Podiumprijs, een aanmoedigingsprijs voor Nederlandse jazzmusici. Toen Jan Kuiper in 1985 de Podiumprijs won, vroeg hij de eerdere winnaars Wolter Wierbos en Paul van Kemenade voor een concert. Vervolgens gaven ze tussen 1985 en 2000 honderden concerten in binnen-en buitenland, regelmatig met bekende gasten als Cornell Rochester, David Murray en George Lewis.

Boys of Pearl

In het najaar van 2014 kwam het Podium Trio tijdelijk samen voor de tournee 'Jongens van ’57'. Met de 30ste verjaardag van hun trio in zicht hebben de 3 musici besloten om door te gaan met hun succesformule. Ze vieren hun parelmoeren jubileum onder de naam 'Podium Trio – Boys of Pearl'. Als special guests heeft het trio Jamaaladeen Tacuma op de bas en Cornell Rochester op drums.

Improvisatie

Het Podium Trio vertegenwoordigt al 30 jaar de Nederlandse muzikale vrijheid in samenspel, de compositorische originaliteit en vooral de combinatie van improvisatiestijlen. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten (à 20 euro) zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda. De online kaartverkoop loopt tot vrijdag 4 maart 16.00 uur. Voor aanvang van het concert worden er kaarten aan de deur verkocht.