Experience Groningen zoekt Stadjers voor 'Meet & Eat'

Groningen - Groningen is vrijdag 11 en zaterdag 12 maart het toneel van Experience Groningen. 500 internationale studenten maken da op speelse wijze kennis met stad en provincie Groningen.

Experience Groningen is een voor Nederland uniek initiatief van de gemeente en de provincie Groningen, in samenwerking met Erasmus Student Network Groningen. Zij willen de internationale gemeenschap in Groningen in contact brengen met lokale en regionale voorzieningen. Nog te vaak weten internationale studenten de weg niet te vinden naar bijvoorbeeld de Stadsschouwburg of FC Groningen. En dat terwijl de internationale gemeenschap in de stad Groningen bij uitstek verantwoordelijk is voor de bevolkingsgroei. Inmiddels is 1 op de 10 studenten in Groningen van buitenlandse komaf. Jaarlijks worden ongeveer 2500 nieuwe internationale studenten verwelkomd. Experience Groningen is erop gericht juist deze groep kennis laten maken met alles wat de stad én de provincie hen te bieden heeft.

Meet & Eat

Vrijdag11 maart - van 19.00 tot 21.30, eten de studenten bij Stadjers thuis. Via deze Stadjers, hun verhalen en hun kookkunsten maken de studenten op ongebruikelijke wijze kennis met het Groninger leven. Experience Groningen is voor deze ‘Meet & Eat' op zoek naar Stadjers die het leuk lijkt om te koken voor een groepje internationale studenten. Groningers die hun huis openstellen krijgen een boodschappenvergoeding van 5 euro per student. Wat er op tafel komt, mag iedereen zelf weten. Ook instellingen zoals wijkcentra en verzorgingshuizen kunnen zich aanmelden.

Geert Hovingh en Sjoukje de Jong

Veel Stadjers hebben zich al opgegeven als gastheer en – vrouw. Zo ook Geert Hovingh en Sjoukje de Jong, bewoners van de Rivierenbuurt. “Onze dochters hebben allebei in het buitenland gestudeerd. Hierdoor merkten wij hoe moeilijk het soms was om als buitenlandse student de universiteitsstad echt goed te leren kennen. Wij vinden het erg leuk dat steeds meer internationale studenten hun weg naar Groningen weten te vinden.”

Aanmelden

Aanmelden kan via www.experiencegroningen.com, onder het kopje ‘sign up'. Meer info: meetandeat@experiencegroningen.com.