Workshop Energy Valley Top Club bij Playing for Success Groningen

Groningen - De Energy Valley Top Club (EVTC) heeft donderdag een workshop verzorgd voor de kinderen van Playing for Success Groningen.

Gastdocent Koen Toornvliet van EVTC vertelde de kinderen honderduit over de geschiedenis van energie en over hoe om te gaan met energie. Ook had hij veel handige tips om energie te besparen. Vervolgens gingen de kinderen, gewapend met een aantal warmtemeters, stadion Euroborg in. Daarbij bleek het op veel meer plekken warm dan de kinderen van tevoren dachten. Ter afsluiting stonden allerlei proefjes op het programma, met onder andere lichtmeters, Watt-meters en mini-zonnepanelen.

Playing for Success Groningen

Playing for Success Groningen is een project van FC Groningen in de Maatschappij. Het is een (naschools) traject voor kinderen van 9 tot en met 14 jaar die op school veel meer kunnen dan ze laten zien. Ze komen gedurende 10 weken naar Euroborg om in de Arjen Robben-skybox te werken aan hun zelfvertrouwen en motivatie. Aan de hand van uitdagende opdrachten waarbij FC Groningen de rode draad is, zijn ze spelenderwijs bezig met taal, rekenen en ict.