'Frivole Stillevens' in Studio H200 in Groningen

GRONINGEN - In Studio H200 in Groningen wordt woensdag 24 februari de tentoonstelling 'Frivole Stillevens' van Wiebren Arema geopend. Deze expositie loopt tot zaterdag 12 maart.

Wiebren Arema schildert stillevens en schildert mensen. De combinatie van beide thema's levert uitbundig, frivool werk op. "De mens als onderwerp vind ik boeiend omdat er tijdens het tekenen c.q. schilderen een relatie, een sfeer groeit, vooral als je iemand al regelmatig hebt geschilder", vertelt Arema hierover. "De aankleding van de omgeving speelt een belangrijke rol en ook de muziek bij het schilderproces onderstreept de sfeer. Ik werk vanuit de directe notitie van een persoon in de ruimte. Het beeldvlak is hierbij autonoom en de nadruk ligt op het vrij associëren, de abstractie en het experiment. Behalve de mens als onderwerp schilder ik tegenwoordig ook vaak stillevens die ik op diezelfde manier benader."

Derde tentoonstelling

'Frivole Stillevens' is de derde tentoonstelling in Studio H200. Deze nieuwe galerie toont in cycli van 3 weken hedendaagse beeldende kunst in al zijn verschijningsvormen.