VHG Vakdiploma voor deelnemers TerraStart-leerwerkproject bij SC Stadspark

Groningen - 10 deelnemers van een TerraStart-leerwerkproject hebben vrijdag bij SC Stadspark in Groningen het VHG Vakdiploma Assistent Hovenier ontvangen.

De deelnemers volgden 1 dag in de week een praktische opleiding in het groen op het sportpark van voetbalvereniging SC Stadspark. De overige dagen werkten zij bij een reguliere werkgever.

Uitkeringssituatie

De deelnemers van dit TerraStart-project zijn afkomstig uit de Wajong-regelingen of zaten anderszins langdurig in een uitkeringssituatie. De jobcoaches van TerraStart begeleidden de jongeren op hun werkplek. De docent zorgde ervoor dat de jongeren de praktijkkennis op assistent-niveau onder de knie kregen en bracht hen algemene werknemersvaardigheden bij. Ook de werkgever speelde een grote rol in de ontwikkeling van de deelnemers. Hierbij werd de werkgever ondersteund door de jobcoach van TerraStart.

Groene sector

6 van de deelnemers hebben al een werkplek gevonden bij diverse grote en kleine werkgevers in de brede groene sector. Een daarvan is het UMCG waarbij de deelnemers aan het werk zijn in het groenonderhoud. De verwachting is dat de overige deelnemers de komende maanden bij een reguliere werkgever aan het werk kunnen.