100.000ste bezoeker voor 'David Bowie is' in Groninger Museum

Groningen - Het Groninger Museum heeft vrijdag de 100.000ste bezoeker van de tentoonstelling 'David Bowie is' verwelkomd: Margriet Strasser uit Bemmel.

Reden voor directeur Andreas Blühm de 47-jarige Strasser te verblijden met een Bowie-tas met daarin de catalogus van de tentoonstelling. Margriet Strasser: "David Bowie is een bijzonder icoon waar we veel herinneringen aan hebben. We hebben een hotel geboekt in Roden en maken er echt een gezellig weekend van."

Ook op vrijdagavond geopend

'David Bowie is' is wegens succes met een maand verlengd tot en met zondag 10 april. Tijdens de verlening zal het museum niet alleen op zaterdagavond, maar ook op vrijdagavond geopend zijn; tot 22.00 uur (bezoekers kunnen tot 21.00 uur naar binnen). Het betreft de vrijdagavonden op 18 en 25 maart en 1 en 8 april 2016 en geldt uitsluitend voor de tentoonstellingen 'David Bowie is' en 'Joris Laarman' Lab. In de voorjaarsvakantie kunnen bezoekers op maandag 22 en 29 februari terecht in het museum. Ook op Tweede Paasdag, 28 maart, is het museum geopend.