Recordaantal deelnemers voor Sporthopper in Groningen

Groningen - In de gemeente Groningen doet dit jaar een recordaantal van 1200 kinderen en 50 sportaanbieders mee aan Sporthopper, het sportkennismakingsprogramma voor jeugd tussen 4 en 15 jaar.

Sporthopper, een product van Huis voor de Sport Groningen, gaat dit jaar in maart van start. De doelgroep kon zich tot en met 16 februari aanmelden voor 1 of meer van de 204 aangeboden cursussen, zoals wielrennen, twirling, klimmen en triatlon.

Dubbele winst

De ervaring leert dat een groot aantal kinderen na de kennismakingscursus voor een lidmaatschap bij de desbetreffende vereniging kiest. "Dubbele winst dus", stelt projectcoördinator Renate Miedema. "Naast deze gezonde winst levert Sporthopper immers ook winst op voor de sportverenigingen. Sporthopper is namelijk een laagdrempelige en praktische manier om nieuwe leden te werven. Door deelname aan Sporthopper krijgt de vereniging de kans zich breed te profileren en een bijdrage te leveren aan het stimuleren van een gezonde leefstijl bij de jeugd." Meer informatie: www.sporthopper.nl