Rozenactie voor zonnepanelenproject Alfa Postcoderoos

Groningen - De lokale energiecoöperatie Grunneger Power heeft het voorbije weekend op verschillende plaatsen in de provincie Groningen rozen uitgedeeld. Ze deed dat met een knipoog naar Valentijnsdag én het zonnepanelenproject ‘Alfa Postcoderoos’.

De Alfa Postcoderoos is bedoeld voor mensen die geen eigen dak of geen voor zonnepanelen geschikt dak hebben. Voor hen faciliteert Grunneger Power een gezamenlijk zonnedak op het Alfa-college aan de Admiraal de Ruyterlaan. Op dit dak is ruimte voor meer dan 1000 panelen. Hiervan zijn nu ruim 250 panelen gereserveerd door buurtbewoners. In april zullen de panelen geplaatst worden.

Ook bewoners van andere wijken

In eerste instantie was het zonnepanelenproject gericht op inwoners van de Zeeheldenbuurt en Schilderswijk. Grunneger Power heeft echter besloten deelname ook open te stellen voor bewoners van andere wijken. Iedereen die in de zogeheten postcoderoos woont kan nu 1 of meerdere panelen aanschaffen. De postcoderoos bestaat uit het postcodegebied 9711 (Binnenstad-Zuid), 9718 (Schilderswijk), 9724 (Oosterpoortbuurt), 9725 (Rivierenbuurt), 9726 (Zeeheldenbuurt), 9727 (Stadspark) en 9743 (Vinkhuizen-Zuid).

ZonneDok

De Alfa Postcoderoos is niet het eerste postcoderoos-project van Grunneger Power. Vrijdag opende zij het ZonneDok, een gezamenlijk zonnedak op wijkcentrum Het Dok in Lewenborg. Dit project is kleiner van omvang. 5 deelnemers investeerden hier samen in 26 panelen.