Valentijnstaart D66 Groningen voor Grotius-minor Hanzehogeschool

Groningen - De afdeling Groningen van D66 heeft de Grotius-minor van de Hanzehogeschool verblijd met een Valentijnstaart. Fractievoorzitter Jetze Luhoff bezorgde de lekkernij maandag in ‘t Feithhuis.

De gemeenteraadsfractie van D66 reikt ieder jaar rond Valentijnsdag een taart uit aan een persoon of organisatie die het verdient om in het zonnetje gezet te worden. De Grotius-minor is een initiatief van medewerkers en studenten van Hanzehogeschool Groningen om hoogopgeleide vluchtelingen in contact te brengen met het hoger onderwijs in Nederland. Zo krijgen ze de kans te bieden hun integratie te versnellen. Docenten van de Hanzehogeschool geven de vluchtelingen les op vrijwillige basis. Studenten van de Hanze ondersteunen vluchtelingen onder andere als maatje.

Overhandiging taart

Namens de Hanzehogeschool waren de initiatiefnemers Vladimir Bartelds, Marcel van der Poel en Marion de Boer en deelnemend Hanze-docent Mario Silvani bij de overhandiging van de taart aanwezig. Ook 2 deelnemende vluchtelingen prikten een vorkje mee: Maryam Baghan uit Iran en Ziad Nadir uit Syrië. Fractievoorzitter Jetze Luhoff roemde de vrijwillige inzet van alle betrokkenen. “Dit soort initiatieven helpt vluchtelingen echt vooruit. Het is bewonderenswaardig hoe docenten en studenten van de Hanze zich inzetten voor dit goede doel. Daarmee verdienen ze wat ons betreft zonder twijfel de Valentijnstaart van dit jaar."