Weer minder ongediplomeerde schoolverlaters Alfa-college

Groningen - Het aantal ongediplomeerde schoolverlaters bij het Alfa-college is het afgelopen jaar opnieuw gedaald. Het schooluitvalpercentage daalde met 17,8 ten opzichte van het jaar ervoor.

Minister Jet Bussemaker pakte maandagochtend de telefoon om het Alfa-college hiermee te feliciteren. "Ze heeft waardering voor onze aanpak en complimenteert het Noorden met de goede resultaten”, verklapt Christien de Graaff, lid College van Bestuur van het Alfa-college. “We zijn hier natuurlijk erg trots op. Het is voor onze studenten zo belangrijk om een diploma te halen. Wij steunen de minister in haar doelstelling om de schooluitval nog verder te verlagen."

Verzuimaanpak

"Wij merken dat onze verzuimaanpak werkt. We houden de aan- en afwezigheid van onze studenten goed in de gaten. Elke student heeft een studiecoach. Als er sprake is van verzuim, gaat de studiecoach in gesprek met de student. Bij studieproblemen krijgt de student professionele ondersteuning."

Gezamenlijke aanpak

"Daarnaast is de gezamenlijke aanpak in het Noorden erg belangrijk; de mbo-instellingen, gemeenten en maatschappelijke organisaties werken samen. Het aanbieden van praktijkgericht en aantrekkelijk onderwijs zorgt ervoor dat de jongeren onderwijs volgen. Zo zijn er mooie leer-werktrajecten waar studenten een startkwalificatie behalen. We laten de student niet ‘los’!”

Blijven ambitieus

Met een groeiend studentenaantal wordt het steeds moeilijker om het schooluitvalpercentage te verlagen. De Graaff: “Maar we blijven ambitieus want we weten hoe belangrijk het is dat jongeren een diploma halen. We gaan nog meer inzetten op onder meer verzuimbegeleiding.”