Openbare repetitie Poetic Disasters Club

Groningen - De jonge talenten van Club Guy & Roni’s Poetic Disasters Club gooien dinsdag 23 februari om 20.00 uur de deuren van de nieuwe studio aan de Akkerstraat in Groningen open voor publiek.

Ze bieden het publiek daarmee een kijkje in de backstage wereld van dansers, musici, choreografen en theatermakers tijdens de creatie van een voorstelling. Bezoekers stappen in het repetitieproces en krijgen korte fragmenten te zien van de nieuwe producties 'KASPAR' en '8937'. Beide stukken zijn te zien tijdens Club Guy & Roni’s Weekend Break Festival in het Grand Theatre op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart.

KASPAR

'KASPAR' wordt gemaakt voor theaterfestival De Parade komende zomer. De productie beleeft haar officiële try-out op het Weekend Break Festival. Regisseur Hendrik Aerts en choreograaf Angela Herenda zetten met 'KASPAR' opnieuw hun tanden in een stuk van de Oostenrijkse toneelschrijver Peter Handke. De toneeltekst, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de vondeling Kaspar Hauser, toont hoe iemand steeds geïndoctrineerd wordt om te zijn zoals de anderen. Een voorstelling met de 7 Poetic-dansers en live muziek door 3 jonge musici.

8937

'8937' is een korte dansproductie gemaakt door Club-danser en choreograaf Adam Peterson, waarin de dansers op zoek gaan naar een ‘staat van zijn’ die zich almaar weigert vast te leggen. Hoewel de entree gratis is, wordt belangstellenden gevraagd te reserveren voor de openbare repetitie. Dit vanwege de beperkte capaciteit. Reserveren kan via de site van De Schouwburg/ Oosterpoort.