Gronings fietsinitiatief Cycling Espresso nu in 5 steden

Groningen - Het Groningse fietsinitiatief Cycling Espresso gaat op Valentijnsdag, zondag 14 februari, op een vijfde locatie van start. Na Groningen, Zwolle, Amersfoort en Sneek kunnen nu ook fietsliefhebbers in Eindhoven zich aansluiten.

Het principe van Cycling Espresso is simpel (en in alle vijf steden hetzelfde): eens in de 2 weken op de zondagochtend verzamelen wielrenners zich om 10.30 uur op een vaste locatie voor een kop koffie. Vervolgens stappen ze om 11.11 uur op de fiets voor een ongeveer 2 tot 2,5 uur durende tocht. Vrijblijvend, gewoon lekker fietsen, zonder prestatiedruk en onder het motto ‘Samen uit, samen thuis’. Er wordt op elkaar gewacht en een duwtje in de rug is geen schande als het even te hard gaat. "Want fietsen is gewoonweg leuker samen dan alleen", zegt de Groninger oprichter en voormalig professioneel triatleet Jerzy Kasemier. "In m’n tijd als professioneel triatleet heb ik vele kilometers door het Groninger land afgelegd. Veelal alleen en eenzaam. Het idee is meer mensen in beweging te krijgen, van elkaar te leren en samen te genieten van buiten sporten. Cycling Espresso leent zich daar zeer goed voor.” In Groningen, Zwolle, Amersfoort en Sneek zitten opgeteld ongeveer 130 wielrenners eens in de 2 weken op de fiets om de omgeving gezamenlijk te verkennen met Cycling Espresso. Daar komt nu Eindhoven bij.

In alle grote steden

De Cycling Espresso-organisatie is ambitieus. Het doel is om Cycling Espresso uit te breiden naar alle grote steden. Er zijn op dit moment vergevorderde plannen voor Amsterdam en Utrecht en er is interesse in nog 6 grote steden. “In januari zaten er bij de eerste Sneker editie 45 fietsers in het zadel. En op dit moment hebben 35 fietsers zich al aangemeld voor de aftrap in Eindhoven. We groeien dus als kool en het maakt trots om de interesse in Nederland te zien”, stelt Kasemier. Meer informatie: www.cyclingespresso.nl