Daniël Verkade naar kwartfinale GNE Public Speaking Contest

Groningen - Daniël Verkade uit Noorddijk heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de GNE Public Speaking Contest. Deze vindt zaterdag 19 maart plaats in Zeist.

De GNE Public Speaking Contest is een nationale wedstrijd 'spreken in het openbaar'. De deelnemers, scholieren van 16 tot 20 jaar, spreken dan – in het Engels - over 1 van de onderwerpen die door het Genootschap Nederland-Engeland (GNE) en de English-Speaking Union (ESU) zijn vastgesteld.

Voorronde in Zwolle

Daniël Verkade, vwo-leerling van het Gomarus College in Groningen, plaatste zich via een voorronde op het Gymnasium Celeanum in Zwolle. In deze voorronde spraken de meeste deelnemers over het onderwerp ‘Is immigration good for a country?’. Nadat de deelnemers hun argumenten voor het voetlicht gebracht hadden, moesten ze vragen uit het publiek beantwoorden.

Finale in Breda

Alle deelnemers ontvingen een boek van uitgeverij Pearson Education Benelux. Slechts 6 studenten plaatsten zich voor de kwartfinale in Zeist. Hierop volgen de halve finale en de finale op 9 april in het Kasteel van Breda, onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie. Meer informatie: www.gneawards.nl