Bas Kwakman in 'Naked Lunch' in Groninger Forum Bibliotheek

Groningen - Bas Kwakman maakt donderdag 18 februari zijn opwachting in 'Naked Lunch' in Groninger Forum Bibliotheek.

Schrijver, kunstenaar én directeur van Poetry International Rotterdam Bas Kwakman schuift hierin aan tafel bij Rense Sinkgraven. Voor een lunch en een goed gesprek over zijn favoriete kunst, welke muziek hem ontroert, welk boek hem raakt en welke films een onuitwisbare indruk maakten. Ook Kwakmans kunst, momenteel te bewonderen in de expositie 'Dubbeltalent - De Rijk Buit' in de Groninger Forum Bibliotheek, komt aan de orde.

Bas Kwakman

Bas Kwakman (1964) is opgeleid als beeldend kunstenaar en docent kunstgeschiedenis. Na aanvullende studies op het gebied van Marketing en Cultureel Management werkte hij als organisator en manager bij diverse culturele instellingen in Rotterdam. Sinds 2003 werkt Kwakman als artistiek en zakelijk directeur bij Poetry International Rotterdam. Hij publiceert regelmatig in Nederlandse en internationale uitgaven over beeldende kunst en poëzie.

Verhalen en tekeningen

In 2012 verschenen verhalen en tekeningen van zijn hand in Queens of the Secret Garden en in 2014 verschenen zowel 'Stemmen op Papier' over de uitgaven van Poetry International, als 'Een Stem van Paardenhaar' over een reis door Mongolië. Momenteel werkt Kwakman aan een collectie hotelkamertekeningen en -verhalen. Aanvang: 12.30 uur. Entree: gratis. Een eenvoudige lunch kost € 1.