Gratis online theaterlessen het Nationale Toneel rond 'De revisor'

Groningen - Het Nationale Toneel heeft gratis online theaterlessen ontwikkeld rond de voorstelling 'De revisor'. Deze voorstelling wordt maandag 22 en dinsdag 23 februari opgevoerd in de Stadsschouwburg Groningen.

In de online theaterlessen is achtergrondinformatie over Gogol (schrijver van het stuk), de bewerking van Theu Boermans en de cast te vinden. Deelnemers krijgen bovendien de gelegenheid om vragen te stellen aan de acteurs, de regisseur en de rest van het artistieke team.

De revisor

‘De revisor’ is een komedie over hebzucht en ijdelheid in de (lokale) politiek. Ondanks Randstedelijke bemoeienis, drugstoerisme en de mogelijke komst van asielzoekerscentra, heeft de bestuurlijke elite in een provinciestadje, niet ver van de grens, het prima voor elkaar. Links en rechts schuift men elkaar baantjes en dure cadeaus toe. Dan ontvangt de burgemeester het bericht van de komst van een revisor, een incognito inspecteur uit Den Haag. Of erger: Brussel! 0De man zou zelfs al in de stad zijn gesignaleerd.

Aanmelden

Beide voorstellingen in de Stadsschouwburg begint om 20.15 uur. Tickets kosten € 22,50 (1ste rang), € 19 (2de rang) of € 13,50 (3de rang); CJP € 11,25. Aanmelden voor de online theaterlessen: www.nationaletoneel.nl. https://youtu.be/pqbDv6z9TXU