'Piano Etudes' in Grand Theatre in Groningen

Groningen - Het Grand Theatre in Groningen is donderdag 18 februari toneel van de muziektheatervoorstelling 'Piano Etudes'.

In deze voorstelling brengen de actrices Mariken Bijnen en Ilke Turpijn, en de pianisten Tomasz Górny en Magdalena Golebiowska 20 vertellingen van de Amsterdamse kunstenaar Leo Divendal tot leven. De vertellingen gaan onder meer over het einde van de nacht, een jazzcafé in Parijs, een veerboot over de Bosporus, en de zwoele bar op een dakterras in São Paulo.

Pianocomposities en -improvisaties

In en tussen de vertellingen spelen korte pianocomposities en -improvisaties een hoofdrol. Naast uitgesproken klassieke en moderne klassieke werken van over de hele wereld, zoals van Schubert, Mompou, Satie, Bartok, Chopin, Scarlatti, Ernest Bloch, Arvo Pärt, Fazil Say en Komitas, worden hedendaagse composities van John Cage, Almeida Prado, Agnes Obel en Chilly Gonzales, en nieuwe composities van Tomasz Górny en Cees Thissen uitgevoerd.

Beelden

Beelden van de hand van 40 Europese en Braziliaanse kunstenaars, geïnspireerd op de etudes, spelen mee in de scenes. Aanvang: 20.30 uur (leeftijd: 15+). Entree: € 17,50 (CJP/ Studenten € 15,50). Kaartverkoop en reserveringen: www.grandtheatregroningen.nl