De Pendinghe eerste B-Fit school in stad Groningen

Groningen - Met een feestelijke kick-off in de sporthal van de Vensterschool in Selwerd wordt maandag 8 februari gevierd dat De Pendinghe als eerste school in de stad Groningen van start gaat met B-fit. Bij deze kick-off, van 13.30 tot 14.00, worden tal van sportactiviteiten gedemonstreerd.

B-Fit is een meerjarig, preventief actieprogramma, dat kinderen, ouders én docenten laat kennismaken met gezond leven, bewegen en voeding. Het doel is hen er bewust van te maken dat sporten en bewegen niet alleen goed is, maar dat het vooral ook leuk is om te doen. Het programma bestaat uit pauze- en naschoolse activiteiten, clinics van lokale sportaanbieders of beweegoefeningen tijdens de les. Ook is een lespakket beschikbaar over gezonde voeding en bewegen.

Lokale samenwerking

Binnen B-Fit is een lokale projectgroep actief, die met behulp van een B-Fit-coach van Huis voor de Sport Groningen, een gezonde leefstijl promoot. De projectgroep van B-Fit De Pendinghe bestaat uit vertegenwoordigers van de school, lokale sportaanbieders, JOGG, Huis voor de Sport Groningen en de gemeente.

Sportimpuls

B-Fit kan mede dankzij de Sportimpuls van start gaan op De Pendinghe. De Sportimpuls is een subsidieregeling die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten die ze ondernemen om meer mensen langdurig te laten sporten en bewegen.

De Pendinghe

De Pendinghe is een openbare basisschool voor leerlingen van 4 tot 12 jaar. De school telt ongeveer 230 leerlingen. De Pendinghe is onderdeel van 1 van de Groninger Vensterscholen. In de provincie Groningen zijn 13 andere B-Fit scholen. Meer informatie: www.hvdsg.nl/bfit.