Protest ROOD Groningen tegen besluit tot bombarderen in Syrië

Groningen - De politiek jongerenorganisatie ROOD, onderdeel van de SP, heeft donderdag op het hoofdstation in Groningen aandacht gevraagd voor het het besluit van de Nederlandse regering om te gaan bombarderen in Syrië. Voorbijgangers konden op de foto met een bord waarop stond: ‘Niet in mijn naam’.

ROOD-woordvoerder Floor Mertens: “Ingrijpen klinkt logisch, maar we moeten de ervaringen in Irak en Afghanistan niet vergeten. Meer bommen brengen geen vrede en democratie, maar meer oorlog en geweld. Bovendien voeden Westerse bommen extremisme, waardoor de kans op aanslagen in Europa ook groter wordt.” De burgeroorlog in Syrië heeft inmiddels meer dan 260.000 slachtoffers gemaakt. 10 miljoen mensen zijn voor het geweld op de vlucht geslagen. Mertens: “De mensen in Syrië schreeuwen om humanitaire hulp. Er is dringend behoefte aan eten, medicijnen en dekens: geen bommen, maar brood voor Syrië.”

Niet in mijn naam

ROOD, jong in de SP startte het initiatief 'Niet in mijn naam' om mensen de mogelijkheid te geven in verzet te komen tegen het regeringsbesluit. Bijvoorbeeld door de Facebook-pagina 'Niet in mijn naam' te liken of een eigen #NietInMijnNaam-selfie te sturen naar roodgroningen@sp.nl.