André Cats en Erik Kammenga met 'Winterreise' in Lutherse kerk

Groningen - Zanger André Cats en pianist Erik Kammenga presenteren zaterdag 13 februari in de Lutherse kerk in Groningen Franz Schuberts 'Winterreise'.

De gelijknamige gedichtencyclus van Wilhelm Müller raakte de regelmatig depressieve Schubert zodanig, dat hij hem bijna dwangmatig op muziek zette. André Cats zingt de 24 liederen uit het hoofd en neemt zelf de rol aan van de 'Wandrer', die de toehoorder meeneemt op de reis door zijn eigen grillige emotionele landschap, geschilderd aan de hand van winterse taferelen. In Cats’ interpretatie staan sfeer, beleving en emotie voorop.

André Cats en Erik Kammenga

André Cats en Erik Kammenga studeerden beide in de jaren ’80 van de vorige eeuw aan het toenmalige Stedelijk Conservatorium in Groningen. De muzikale paden die ze daarna betraden waren divers en kruisten elkaar pas weer na zo’n 20 jaar in hun rol als dirigent respectievelijk repetitor. Na enkele incidentele korte optredens besloten de twee musici als duo samen te gaan werken, met de uitvoeringen van Schuberts 'Chef d’oeuvre' als eerste resultaat. Aanvang: 20.15 uur. Entree: 15 euro, bij bestelling vóór 10 februari (via andre.cats10@gmail.com) € 12,50.