Dialyse Centrum Groningen breidt nachtdialyse uit

Groningen - Dialyse Centrum Groningen (DCG) heeft voor patiënten die overdag de handen vrij willen hebben de nachtdialyse uitgebreid.

Patiënten met chronisch nierfalen komen om de dag ’s avonds naar de locatie in Groningen voor hun dialysebehandeling. Tijdens de behandeling slapen ze. Overdag blijft tijd over voor werk, hobby’s of het bezoeken van familie en vrienden.

Nieuwe plekken

DCG biedt al langere tijd nachtdialyse aan. Om meer aan te sluiten op de wensen van de patiënt is sinds deze week ruimte voor 12 personen. Eerder dialyseerden nog 10 patiënten ’s nachts. Voor de nieuwe plekken hebben zich al geïnteresseerden aangemeld. DCG vindt het belangrijk om aan te sluiten op het leven van de patiënt. Er wordt gekeken of in de toekomst nog verder kan worden uitgebreid.

Tweede zaal

Ook de faciliteiten op het centrum verbeteren voor de nachtpatiënten. In eerste instantie dialyseerden de patiënten op 1 zaal. Nu is een tweede zaal in gebruik genomen. Daardoor hebben de patiënten meer privacy en rust tijdens het slapen. Verder zijn de poli-afspraken met de arts, verpleegkundige, diëtist en maatschappelijk werker beter op elkaar afgestemd en door patiënten vrijer in te plannen, waardoor ze deze beter kunnen inpassen in hun eigen agenda.