Strip op Grote Markt staat stil bij selfiecultuur

Groningen - Cultuurwethouder Paul de Rook onthult donderdag 11 februari een nieuwe - de vijfde - strip op de schutting rondom de bouw van het Groninger Forum in Groningen.

Op verzoek van het Centrum Beeldende Kunst (CBK) Groningen verbeelden van 2012 tot en met 2016 5 Groninger striptekenaars op deze schutting de ontwikkelingen in het stadshart.

Selfiecultuur

Nadat eerder Sam Peeters, Barbara Stok, Erik Wielaert en Bart Nijstad een strip voor de bouwschutting tekenden, is de vijfde strip in deze estafette van de hand van Maria van Driel. Zij staat hierin stil bij de selfiecultuur. Op markante plekken zet ze met haar camera de stad naar haar hand. Te zien zijn onder andere het station, Groninger Museum, Peerd van Ome Loeks en de Martinitoren. Ook is een rol weggelegd voor David Bowie.

Maria van Driel

Maria van Driel (Heerenveen, 1986) studeerde aan Academie Minerva in Groningen en Academie Sint-Lukas in Brussel. Van 2011 tot 2012 was zij lid van de artdivision van VERA, waarvoor zij concertposters tekende. Van Driels werk bestaat uit strips, animaties en illustraties. De stripmaker experimenteert veel, daarom varieert haar tekenstijl per strip. Rode lijnen in haar werk zijn haar cartooneske en humoristische verhalen en haar snelle en intuïtieve tekenstijl.