Stichting Poëziepaleis wint Kees van der Hoef Prijs 2016

Groningen - Stichting Poëziepaleis heeft de Kees van der Hoef Prijs 2016 gewonnen.

Dat maakte juryvoorzitter Anton Brand, tevens voorzitter van Stichting Literaire Activiteiten Groningen, woensdag bekend. Hij deed dat voorafgaand aan de in het kader van de Poëziemarathon georganiseerde show ‘Dichters met een titel’ in de Groninger Forum Bibliotheek. Brand overhandigde de prijs van € 250 en een pond paling, in aanwezigheid van Kees van der Hoef zelf, aan Inge Kappert, artistiek leider van Het Poëziepaleis.

Stichting Poëziepaleis

Stichting Poëziepaleis is in 2009 ontstaan uit de fusie tussen Doe Maar Dicht Maar en Kinderen en Poëzie. In 2015 bestonden deze activiteiten respectievelijk 30 en 25 jaar. Honderdduizenden kinderen en jongeren uit heel Nederland namen al deel aan de dichtwedstrijden die het Poëziepaleis organiseert. Het Poëziepaleis is tevens verantwoordelijk voor de Jonge Dichter des Vaderlands, en organiseert samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei de verkiezing voor de Dichter bij 4 mei, die bij de Dodenherdenking op de Dam optreedt. Daarnaast initieerde Poeziëpaleis de verkiezing van de Kinderdichter in Groningen en diverse andere gemeenten in de provincies Groningen en Drenthe. Ter gelegenheid van de jubilea werd Poëzie geeft Kracht gelanceerd, waarbij dichters op bezoek gaan bij een aantal kinderziekenhuizen in het hele land om met zieke kinderen gedichten te schrijven.

Kees van der Hoef Prijs

De Kees van der Hoef Prijs wordt voortaan om de 2 jaar uitgereikt door Stichting Literaire Activiteiten Groningen. De Kees van der Hoef Prijs is voor een persoon of instelling die de afgelopen jaren een bijdrage van betekenis heeft geleverd aan het literaire klimaat in Groningen - en vaak ver daarbuiten. Naast Stichting Poëziepaleis  waren dit jaar Renée Luth en Herman Sandman genomineerd.