'Saints and Sinners' in galerie with tsjalling in Groningen

Groningen - In galerie with tsjalling in Groningen wordt zaterdag 6 februari de expositie 'Saints and Sinners' geopend. Conservator Wouter Prins van het Museum voor Religieuze Kunst tekent om 17.00 uur voor de openingshandeling.

In 'Saints and Sinners' wordt werk tentoongesteld van de uit Friesland afkomstige B.C. Epker en de Zweedse kunstenaar Oskar Nilsson.

B.C. Epker

B.C. Epker (1968) is tekenaar en graficus. De betekenis van zijn werk is altijd ongewis en nooit eenduidig. Historische personages krijgen nieuwe betekenissen wanneer ze opdoemen in een herkenbaar Fries landschap of verknoopt worden met de alledaagse realiteit. De ene keer kijken ze schuldbewust op omdat ze zich betrapt lijken te voelen, de andere keer schijnen ze onschuldig te poseren, of proberen ze de toeschouwer bij hun handelingen te betrekken.

Oskar Nilsson

De schilderijen, etsen en tekeningen van de Zweedse kunstenaar Oskar Nilsson (1976) lijken illustraties te zijn bij duistere sprookjes of volksverhalen, waarin rare mannetjes, voluptueuze vrouwen en zwarte katten de boventoon voeren. De achtergrond van druilerige bossen en gruizige kamers versterkt een gevoel van onbehagen. De onderwerpen zijn speels, brutaal of zelfs licht erotisch 'Saints and Sinners' van 6 februari tot en met 5 maart op woensdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek.