Succesvolle crowdfunding Hanzehogeschool voor Esperanza University College

Groningen - Medewerkers, studenten en relaties van de Hanzehogeschool Groningen hebben in 2 maanden € 30.113 bijeengebracht voor het Esperanza University College in Benin. Dit is ruim boven het streefbedrag van € 20.000.

Het geldbedrag is bij elkaar gebracht door donaties via de crowdfundingsite www.hanzeuniversityfoundation.nl/benin en gedoneerde kerstcadeaukaarten van 1186 medewerkers van de Hanzehogeschool.

Volledige beurs

Met 20.000 euro ontvangt een student in Benin een volledige beurs, krijgen student-start-ups een stimulans, ontvangen 5 docenten pedagogische training, worden lesmaterialen aangeschaft en klaslokalen ingericht met computers die aangesloten zijn op internet. En door de € 10.113 extra kan er nog meer bereikt worden.

Ondernemerschap

"De impact die op deze manier gemaakt kan worden op het gebied van hoger onderwijs is hard nodig in een land als Benin", stelt de Hanzehogeschool. "70 % van de bevolking is analfabeet en ondernemerschap in elke vorm werd gefrustreerd door jaren van marxisme. Reden voor de Hanze University Foundation het Esperanza University College, dat zich richt op onderwijs met als thema ondernemerschap, te ondersteunen."