Bea Enting verlaat gemeenteraad Groningen

Groningen - Bea Enting (PvdA) verlaat per 24 februari de gemeenteraad van Groningen. Zij wordt opgevolgd door Simone Brouwer.

Bea Enting zit sinds 2012 namens de PvdA in de gemeenteraad. Daarvoor was ze vele jaren voor de PvdA actief als commissielid en bestuurslid, en in andere vrijwilligersfuncties. Enting heeft zich met hart en ziel ingezet voor onder meer goede zorg voor ouderen en mensen met een beperking, de participatie in de wijken, onderwijs en jeugd. Ze moet nu vanwege gezondheidsredenen een stap terug doen.

Simone Brouwer

Bea Entings opvolgster Simone Brouwer is al jaren actief voor de PvdA. Ze zat in de periode 2013-2014 ook al eens in de gemeenteraad. Naast haar politiek werk is ze werkzaam bij de Belastingdienst.

Carine Bloemhoff

[caption id="attachment_49243" align="alignright" width="70"]Carine Bloemhoff. Carine Bloemhoff.[/caption] Overigens zal ook fractievoorzitter Carine Bloemhoff de gemeenteraad verlaten, zij het tijdelijk. Zij gaat met zwangerschapsverlof. Bloemhoffs raadszetel wordt in deze periode overgenomen door Krista Boogaard. Zij is op dit moment medewerker van de Statenfractie van de PvdA. Het fractievoorzitterschap van de PvdA-fractie wordt tijdelijk waargenomen door vice-fractievoorzitter Sebastiaan Ruddijs.