GRC Groningen in actie voor eigen clubkas

Groningen - Voetbalvereniging GRC Groningen komt in actie om geld op te halen voor haar eigen clubkas. De club doet mee aan de VriendenLoterij Belmaanden, een landelijk initiatief waarmee clubs en verenigingen structureel geld op kunnen halen vanuit hun achterban.

Leden van GRC Groningen bellen dinsdag 9 februari andere clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van GRC Groningen. Als 50 deelnemers bijvoorbeeld met 1 lot een heel jaar voor een club of vereniging meespelen, dan levert dit de clubkas 4612,50 euro op. De clubleden maken als deelnemers van de VriendenLoterij maandelijks kans op grote (geld)prijzen.

Extra geldprijzen

De VriendenLoterij Belmaanden vinden van februari tot en met mei plaats. Per Belmaand keert de VriendenLoterij extra geldprijzen uit aan clubs en verenigingen die de meeste loten verkopen. De VriendenLoterij verdeelt in totaal 44.000 euro onder clubs en verenigingen. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de VriendenLoterij Belmaanden genereren.