Max van den Berg met ruim 3200 handtekeningen naar Den Haag

Groningen - De initiatiefnemers van de petitie 'Wees Geen Kniepert' hebben dinsdagochtend ruim 3200 handtekeningen meegegeven aan Commissaris van de Koning Max van den Berg. Van den Berg zal de petitie dinsdag om 13.45 uur aanbieden aan het kabinet en de Tweede Kamer.

Met de petitie roept een platform van politieke partijen en maatschappelijke organisaties op tot het behoud van de waardevermeerderingsregeling voor slachtoffers van aardbevingsschade. De Tweede Kamer vergadert dinsdagavond over het gasbesluit van minister Henk Kamp en diens plannen om de regeling af te schaffen.

Handtekeningen

De afgelopen weken heeft het platform actie gevoerd voor het behoud van de regeling en ruim 1600 handtekeningen opgehaald. Daar komen nog een zelfde aantal steunbetuigingen bij van de eerdere petitie van het Groninger Gasberaad. Initiatiefneemster en SP-fractievoorzitter Sandra Beckerman: “We hebben in slechts 2 weken tijd duizenden handtekeningen opgehaald vanuit het hele land. Er is duidelijk een enorme steun voor het behoud van deze enige vorm van directe compensatie voor al het leed dat de gaswinning en de aardbeving veroorzaken. Groningen verdient deze compensatie. Het zou oliedom zijn om hem af te schaffen.”

Steun

De petitie 'Wees Geen Kniepert'wordt gesteund door de Groninger Bodem Beweging, Milieudefensie, Het Groninger Gasberaad, Groninger van het Jaar-finaliste Annemarie Heite, SP, CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, Groninger Belang, Partij van de Arbeid, Partij voor de Dieren en de Partij voor het Noorden.