Nieuw bij CSG Wessel Gansfort: atheneum in 5 jaar

Groningen - CSG Wessel Gansfort biedt vanaf schooljaar 2016-2017 versneld atheneum aan. Dit betekent dat leerlingen in 5 jaar hun atheneum-diploma kunnen halen in plaats van in 6 jaar.

Staatssecretaris Sander van Dekker van Onderwijs geeft een klein aantal scholen de mogelijkheid om volgend schooljaar een 5-jarige atheneum te beginnen. CSG Wessel Gansfort is 1 van de scholen die hiervoor is geselecteerd.

Verbreden en verdiepen van kennis

Vestigingsdirecteur Jan Westerhof: “Binnen ons reguliere atheneum en atheneum+ ligt de nadruk op het verbreden en verdiepen van kennis. Naast deze mogelijkheden kunnen we vanaf volgend schooljaar kinderen die gemakkelijk leren ook de kans bieden om, in klassenverband, sneller het reguliere diploma te halen. Daarmee hebben we een breed aanbod gecreëerd voor onze toekomstige atheneum-leerlingen; namelijk een keuze uit de reguliere atheneum-opleiding, atheneum+ met extra vakken als Spaans, sterrenkunde, drama, dans en Cambridge Engels, en het versneld atheneum in 5 jaar.”

Open dag

Geïnteresseerde ouders en leerlingen kunnen meer informatie krijgen op de open dag aan het Heerdenpad 8 in Groningen op woensdag 27 januari; van 14.30 tot 17.30 uur en van 18.30 tot 21.00 uur. Voor woensdag 10 februari (19.30 - 21.00 uur) staat een informatiebijeenkomst over het 5-jarig atheneum gepland.