Tentoonstelling 'Houd Moed' bij SIGN in Groningen

Groningen - Bij SIGN in Groningen wordt zondag 24 januari om 16.00 uur de expositie 'Houd Moed' geopend.

In deze expositie reageren de kunstenaars Thijs Franssen, Mike Moonen, Vincent Bijleveld, Rowan van As en Frank Koolen op de plek (van de expositie) en op elkaars werk. Met tekeningen, schilderingen, reliëfs direct op de muur of op papier langs de bovenkant van de wanden van SIGN.

Leerling-/ Meester-tentoonstelling

Thijs Franssen, Mike Moonen, Vincent Bijleveld, Rowan van As en Frank Koolen ontmoetten elkaar in 2014 voor het eerst. Dit in het kader van de Leerling-/ Meester-tentoonstelling van Kunstpodium T in Tilburg. Als start voor hun samenwerking besloten ze samen dingen te beleven. Door samen op pad te gaan en ervaringen te delen creëerden ze een gezamenlijke geschiedenis. Ze gingen op pad en dat pad werd een platform voor ervaring, gesprek, reflectie, gedoe, nieuwe ideeën, misverstanden en oplossingen. Deze werkwijze, met de tentoonstelling 'Lekker Bezig' tot gevolg, bleek voor alle partijen een goede basis voor verdere samenwerking. In B32 in Maastricht maakten ze datzelfde jaar de dynamische totaalinstallatie 'Altijd Wat'.

Houd Moed

'Houd Moed' vormt deel 3 in een reeks die nog geen einde kent. 'Houd Moed' is  een tentoonstelling over de mythe van het kunstenaarschap, het gewicht van de kunstgeschiedenis, de urgentie van samenwerking en de noodzaak van experiment. De expositie duurt tot en met 21 februari.