2 nieuwe losloopgebieden voor honden in Groningen

Groningen - De gemeente Groningen voert 2 nieuwe losloopgebieden voor honden in. Het gaat om de bermen langs de Kooiweg (Helpman/ Coendersborg) en het veldje tegenover de Dragonstraat (Oosterhoogebrug/ Ulgersmaborg).

Bij de invoering van het gewijzigde hondenbeleid vroeg de Vereniging Hondvriendelijk Groningen (VHG) om loslooproutes voor honden. Dit zijn routes waar de opruimplicht wel, maar de aanlijnplicht niet van toepassing is. De gemeente riep inwoners in 2014 op door te geven waar in de stad kleine, logische aanpassingen van bestaande losloopgebieden of nieuwe loslooproutes wenselijk zouden zijn. Er kwamen ongeveer 60 suggesties binnen. Uit de ingediende suggesties volgden 9 mogelijke uitbreidingen van loslooproutes of losloopgebieden. De overige aanvragen voor aanpassingen waren ongeschikt.

Extra losloopgebieden

In 2015 werden al 3 extra losloopgebieden ingevoerd. Het gaat om het Festivalterrein in het Stadspark; daar mogen honden altijd loslopen en niet meer alleen van 1 oktober tot 1 april zoals eerst. Daarnaast werden een route rondom de Gorechtvijvers en een losloopgebied aan de Vrydemalaan een feit. Per 1 februari 2016 worden daar nu nog eens 2 nieuwe losloopgebieden aan toegevoegd.