Expositie sieradenontwerpster Marjo van den Bekerom in de BLOB

Groningen - Sieradenontwerpster Marjo van den Bekerom exposeert tot en met 25 maart in de BLOB, het glazen toegangsgebouw van de Stichting Oude Groninger Kerken in Groningen.

Marjo van den Bekerom maakte speciaal voor deze expositie 4 nieuwe kleine objecten en 2 grotere objecten, geïnspireerd op het werk van de SOGK.

Marjo van Bekerom

Torens, kerken, fabrieken, huizen, straatjes en de wolken daarboven zijn terugkerende onderwerpen in het werk van Marjo van den Bekerom. Soms geabstraheerd maar meestal figuratief. De materialen waarmee ze werkt zijn voornamelijk koper en zilver. Het koper laat ze oxideren door het te bewerken met de vlam en chemicaliën.

Kerkjes en broches

In de BLOB worden haar historische kerkjes en broches getoond. Deze kerkjes hebben allemaal een vrouwelijk accent, als commentaar op de kerk als mannelijke bolwerk. Daarnaast is een aantal torentjes uit de serie ‘Torentjes met doosjes’ te zien. Verder fantasietorens met plexiglas en foto, waarbij het plexiglas bij elke toren op een andere manier wordt vastgeklemd.

Kerkenkalender

Naast het werk van Marjo van den Bekerom worden de winnende foto’s van de kerkenkalender 2016 van de Stichting Oude Groninger Kerken getoond, en een stukje vergane glorie: een fragment van een schildering en een buste uit de Der Aa-kerk, rozetten en een klepel uit de afgebroken kerk van Oterdum; materiaal dat ooit onderdeel van een kerk uitmaakte.