Bisschop De Korte geeft startsein voor actie 'Kerkbalans'

Groningen - Bisschop Gerard de Korte van Groningen en Leeuwarden heeft zaterdag de klokken geluid van de Sint-Jozefkathedraal in Groningen. Hij gaf hiermee het startsein voor de actie 'Kerkbalans'.

Tot het einde van de maand zijn duizenden vrijwilligers actief om onder de bijna 6 miljoen ingeschreven leden geld in te zamelen voor de plaatselijke gemeente of parochie. Het geld is hard nodig om kerkgemeenschappen actief te laten zijn.

Sint-Jozefkathedraal

Bij de Sint-Jozefkathedraal in Groningen hadden zich tal van vrijwilligers en vertegenwoordigers van de Rooms-Katholieke kerk, de Protestantse Gemeente Groningen en de Oud-Katholieke Kerk verzameld. Bisschop De Korte luidde er stipt om 12.00 uur alle klokken. Kort daarvoor presenteerde hij cijfers over het werk van de 2 grootste kerkgemeenschappen in het land.

Kerkbalans

De actie 'Kerkbalans' is van groot beland omdat er in Nederland geen kerkbelasting wordt geheven. De Korte: “Ik hoop dat veel katholieken en andere christenen in het noorden ook in 2016 hun verantwoordelijkheid zien én nemen. Alleen met een gezond financieel fundament kunnen de parochies en kerkelijke gemeenten immers goed functioneren. Zo gaat de lof Gods door en kan concrete dienstbaarheid gestalte krijgen.