Vervangende datum ‘Eline Vere’: woensdag 3 februari

Groningen - Stadsschouwburg Groningen heeft een nieuwe datum voor de woensdag afgelaste voorstelling 'Eline Vere'. De voorstelling vindt nu woensdag 3 februari plaats. Kaarten van bezoekers blijven gewoon geldig.

Eline Vere is een van de bekendste romanpersonages van de Nederlandse literatuur. In de gelijknamige debuutroman van Louis Couperus wil een keurig Haags meisje - in de theaterbewerking gespeeld door de Groningse Hanne Arendzen - ontsnappen aan de keurige mannen, de sleur en het korset van haar milieu. Ze betaalt een hoge prijs: uitstoting, verwarring en tenslotte de dood. Een intrigerende worsteling van een jonge vrouw, die een eigen leven probeert te leiden. Een gegeven dat van alle tijden is.

Ger Thijs

De roman werd bewerkt door Ger Thijs. Na ‘De Stille Kracht’, ‘De boeken der kleine zielen’ en ‘Van oude mensen, de dingen die voorbij gaan’, is ‘Eline Vere’ zijn vierde grote Couperus- bewerking en regie. De voorstelling op woensdag 3 februari begint om 20.15 uur. Meer info/ kaartverkoop: ssbg.nl.