Handtekeningenactie 'Wees Geen Kniepert!' afgetrapt op Grote Markt

Groningen - De initiatiefnemers van 'Wees Geen Kniepert!' hebben donderdag op de Grote Markt in Groningen de handtekeningenactie voor behoud van de waardevermeerderingsregeling afgetrapt.

Op een enorme postkaart zetten vertegenwoordigers van politieke partijen en maatschappelijke organisaties de eerste handtekeningen onder de oproep aan het kabinet en Tweede Kamerleden om de compensatieregeling voor slachtoffers van aardbevingsschade niet af te schaffen.

Geweldig signaal

Provinciaal SP-fractievoorzitter en initiatiefneemster Sandra Beckerman bij de aftrap: “Het is een geweldig signaal dat we hier vanmiddag staan met zoveel maatschappelijke organisaties en bijna alle Groningse politieke partijen. Het afschaffen van deze enige vorm van directe compensatie voor al het leed dat de gaswinning veroorzaakt is oliedom. Naast dat het heel erg is voor de gedupeerden is de regeling ook hard nodig om huizen energiezuiniger te maken, waardoor minder gas gewonnen hoeft te worden.”

Kleine kaarten

Voorbijgangers konden de grote actiekaart tekenen. Daarnaast deelden de organisaties kleine kaarten uit met de oproep, die opgestuurd kunnen worden naar het Binnenhof. De petitie kan digitaal getekend worden op www.weesgeenkniepert.nl.