RUG lanceert vernieuwde beeldbank met duizenden afbeeldingen

Groningen - Rijksuniversiteit Groningen heeft de vernieuwde website ‘Digitale collecties van de Rijksuniversiteit Groningen’ gelanceerd. Met een nieuwe lay-out én duizenden nieuwe digitale afbeeldingen. 

De beeldbank geeft toegang tot gedigitaliseerd erfgoed van de Rijksuniversiteit Groningen. De website bevat meer dan 65.000 afbeeldingen en digitale reproducties van stukken uit de historische en onderzoekscollecties van de RUG. Het aanbod bestaat uit foto’s van kerken, afbeeldingen van historische kaarten, historische afbeeldingen van archeologische opgravingen en fraai vormgegeven boekbanden en oude handschriften.

Beschrijvingen

De afbeeldingen zijn aangevuld met beschrijvingen van de getoonde foto’s, boeken en objecten en zijn geordend naar materiaalsoort of op onderwerp. De afbeeldingen kunnen alfabetisch of chronologisch geordend worden op diverse kenmerken van een collectie. Beschrijvingen zijn meestal in het Engels. Items met Nederlandse teksten zijn in het Nederlands beschreven. Alle items binnen een collectie worden getoond door de optie 'Blader door collectie'.

Vrij gebruik

Alle afbeeldingen worden getoond in JPEG-formaat. De meeste kunnen vrij gebruikt worden. Foto's uit de collectie van de Universiteitsbibliotheek kunnen, in hogere resoluties geschikt voor publicaties, besteld worden. Voor de afbeeldingen uit de collectie van het Groninger Instituut voor Archeologie geldt een aparte regeling.