Mantelzorgkaart 2016: traktatie voor mantelzorgers in Stad

Groningen - De gemeente Groningen biedt mantelzorgers in Stad ook dit jaar de Mantelzorgkaart aan. Dit als blijk van waardering voor hun inzet en zorg voor een ander.

Met de Mantelzorgkaart worden Stadjers getrakteerd op een bos bloemen, Italiaans ijs of Groninger kaas. Ook kunnen zij kiezen voor een lunch voor 2 personen en deelnemen aan een activiteit van het Steunpunt Mantelzorg van Humanitas. Daarnaast is er dit jaar ook een coupon met een ‘verrassing’. Wethouder Ton Schroor van Zorg en Welzijn: “Deze Mantelzorgkaart is een van de bescheiden dingen die wij als gemeente doen om mantelzorgers te laten zien dat ze er niet helemaal alleen voor staan en dat we hen bijzonder waarderen.”

In gesprek

De Mantelzorgkaart is niet alleen bedoeld om mantelzorgers te waarderen voor hun inzet. Ook wil de gemeente graag met mantelzorgers in gesprek komen om te vragen hoe het met ze gaat. "Hierbij willen we bespreken wat mantelzorgers energie geeft bij het verlenen van mantelzorg en met wie zij zorgtaken kunnen delen. Kortom, hoe we deze Stadjers kunnen ondersteunen bij de zorg voor een ander."

Afhaaladressen

De Mantelzorgkaart 2016 is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Groningen, Humanitas en het WMO-platform. De kaart is vanaf donderdag 14 januari af te halen bij: • Steunpunt Mantelzorg van Humanitas; • Jimmy’s; • alle Wij-teams/ Stip-loketten in Groningen.