Grote namen uit klassieke muziekwereld naar De Oosterpoort

Groningen - Met Joshua Bell en Andreas Staier komen eind januari en begin februari 2 grote namen uit de klassieke muziekwereld naar De Oosterpoort in Groningen.

Beide concerten maken deel uit van de serie 'Wereldsterren', waarmee de absolute wereldtop van de klassieke muziekwereld naar Groningen wordt gehaald.

Joshua Bell

Joshua Bell geldt als een van de beste musici ter wereld. Hij wordt 'een dichter op de viool' genoemd en staat behalve om zijn virtuositeit ook bekend om zijn toonvoering en charismatische aanwezigheid op het podium. Sinds 2011 is de Amerikaan artistiek leider van het Engelse Academy of St Martin in the Fields. Op donderdag 21 januari neemt Bell dit orkest mee naar Goningen om werken van Beethoven, Brahms en Schumann te brengen.

Andreas Staier

Klavecinist Andreas Staier speelt maandag 1 februari Bachs beroemde Klavecimbelconcerten met de spelers van het in oude muziek gespecialiseerde Freiburger Barockorchester. Beide concerten begint om 20.15 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: www.de-oosterpoort.nl

Groninger Gezinsbode