Initiatiefnemers 'Wees Geen Kniepert!' trappen handtekeningenactie af

Groningen - De initiatiefnemers van 'Wees Geen Kniepert!' trappen donderdag 14 januari om 16.00 uur een handtekeningenactie af voor het behoud van de waardevermeerderingsregeling.

Op de Grote Markt zetten vertegenwoordigers van politieke partijen en maatschappelijke organisaties op een enorme postkaart hun handtekening onder een oproep aan het kabinet en de Tweede Kamer om de compensatieregeling voor slachtoffers van aardbevingsschade niet af te schaffen. Een kniepert is, behalve een traditioneel streekkoekje dat rond Nieuwjaar gegeten wordt, een uitdrukking voor gierigaard.

Oliedom

Provinciaal SP-fractievoorzitter en initiatiefneemster Sandra Beckerman: “Het afschaffen van deze enige vorm van directe compensatie voor al het leed dat de gaswinning veroorzaakt is oliedom. Naast dat het heel erg is voor de gedupeerden, is de regeling ook hard nodig om huizen energiezuiniger te maken, waardoor minder gas gewonnen hoeft te worden.”

Petitie tekenen

Voorbijgangers kunnen de grote actiekaart ook tekenen. Daarnaast delen de organisaties kleine kaarten met de oproep uit. Deze kaartjes kunnen naar het Binnenhof gestuurd worden. De petitie kan digitaal getekend worden op www.weesgeenkniepert.nl. De petitie wordt gesteund door onder andere de Groninger Bodem Beweging, Milieudefensie, Groninger van het Jaar-finaliste Annemarie Heite, de SP, ChristenUnie, D66, GroenLinks, Groninger Belang, Partij van de Arbeid, Partij voor de Dieren en de Partij voor het Noorden.