Voetbalvereniging Groen Geel gul voor Stichting Ambulancewens

Groningen - De Groninger voetbalvereniging Groen Geel heeft begin dit jaar een cheque van € 2030,22 overhandigd aan Stichting Ambulancewens.

De teams van Groen Geel haalden geld op met verschillende acties, zoals een klaverjasavond, een pubquiz en de verkoop van handdoeken en eten. Een bierproeverij en de mogelijkheid voor 1,50 euro de haren te laten vlechten vielen eveneens in de smaak. Ook interklaas droeg ook bij aan de inzameling, door tegen een geringe vergoeding gedichten op maat te maken voor spelers van de club die zich het afgelopen jaar minder voorbeeldig hadden gedragen.

Goed doel

Groen Geel voert ieder jaar actie voor een goed doel. Zo werden de afgelopen jaren de Voedselbank, Stichting Aktie Benin en de stichting Make-a-Wish met een gift verblijd. In totaal haalde de voetbalvereniging de afgelopen jaren ongeveer € 16.000 op voor goede doelen. Voorzitter Monica Broer: ”Het is bijzonder om te zien dat zo veel van onze leden zich betrokken voelen bij hun omgeving. Groen Gelers komen hier niet alleen voor het voetbal, maar willen ook samen met hun team wat betekenen voor mensen die het moeilijk hebben.”

Stichting Ambulancewens

Stichting Ambulancewens vervult wensen van mensen die terminaal ziek zijn, maar zich niet kunnen verplaatsen. De stichting gebruikt hiervoor speciale ambulances en draait dankzij de inzet van 200 medisch geschoolde vrijwilligers.