Ton Schroor reikt George Verberg Stipendium 2015 uit

Groningen - Wethouder Ton Schroor van Groningen maakt donderdag 21 januari de winnaar van het George Verberg Stipendium 2015 bekend. Het stipendium, € 10.000 bedraagt, is bedoeld voor studenten en pas afgestudeerden van de bachelor- en masteropleidingen van Academie Minerva in Groningen.

Voor het George Verberg Stipendium 2015 heeft de jury 5 kandidaten genomineerd: • LaiKuen Chan, bachelor Autonome Beeldende Kunst 2015 • Allard Medema, bachelor Vormgeving 2014 • Ivanka Annot, bachelor Autonome Beeldende Kunst 2014 • Jos Volkers, master Frank Mohr Institute 2015 • Roos Cornelis, bachelor Autonome Beeldende Kunst 2014

Tentoonstelling Aili Zhang

Aansluitend op de uitreiking van het George Verberg Stipendium 2015 wordt een tentoonstelling van Aili Zhang, winnaar van het stipendium 2014, geopend. Deze tentoonstelling is van 21 januari tot en met 4 februari te zien in de Koepelzaal van Academie Minerva, locatie Praediniussingel.

George Verberg Stipendium

Het George Verbergstipendium is in 2004 door het stadsbestuur van Groningen in het leven geroepen ter gelegenheid van het afscheid van George Verberg als directeur van de NV Nederlandse Gasunie. Vanwege de relatie tussen de Groningse Gasunie en het Russische Gazprom en de verdiensten van George Verberg bij de aanleg van de Russische (gas)pijplijn, wordt de winnaar van het George Verberg Stipendium in staat gesteld tijdelijk in Oost-Europa te verblijven. In de cultuurnota ‘Cultuurstad Groningen, gewoon bijzonder!’ is dit gebied uitgebreid met de Noordelijke Ontwikkelingsas. Winnaars van het George Verberg Stipendium kunnen daarom vanaf 2009 niet alleen in de Baltische Staten, maar ook in Duitsland, Polen en Scandinavië verblijven.