Gemeentelijke dienstverlening vrijdag 8 januari weer als voorheen

Groningen - De dienstverlening van de gemeente Groningen is naar verwachting vanaf vrijdag 8 januari weer zoals voorheen.

Donderdag is deze nog beperkt, door het slechte weer. Wel staat voortdurend een ploeg medewerkers klaar om, zodra dat nodig is, de weg op te gaan om hoofdroutes in de stad te strooien en te borstelen.

Avondopenstelling

De loketten in de Kreupelstraat zijn donderdag 7 januari tot 16.00 uur open. De avondopenstelling tussen 16.00 en 19.00 uur vervalt vanwege de weersverwachting. Burgerzaken belt alle klanten af die tussen 16.00 en 19.00 uur een afspraak hebben.

Loketten

Alle gemeentelijke loketten aan de Kreupelstraat, in Lewenborg en in het Martini Ziekenhuis zijn vrijdag 8 januari geopend.

Afvalinzameling

De gemeente haalt vrijdag ook weer afval op. Dat gebeurt overal in de stad, behalve in de straten waar het nog te glad is om veilig te legen. Naar verwachting kunnen de medewerkers vrijdag in de meeste delen van de stad aan het werk. Dan worden de groene en grijze containers, ondergrondse afvalcontainers, glas- en papiercontainers geleegd.

Grijze containers

De inzamelronde voor de grijze container gaat op vrijdag 8 januari volgens het schema in de Afvalwijzer. Alleen in de straten waar het nog te glad is om veilig te legen, gebeurt dat niet. De inhaalronde voor de grijze container is volgende week, op de dag dat de groene container aan de beurt is.

Groene containers

De inzamelronde voor de groene container gaat op vrijdag 8 januari volgens het schema in de Afvalwijzer. Alleen in de straten die nog te glad zijn, wordt de groene container vrijdag niet geleegd. De volgende inzamelronde staat aangegeven op de Afvalwijzer.

Kerstbomen en grofvuil

Kerstbomen worden vanaf vrijdag 8 januari opgehaald volgens het schema in de Afvalwijzer. De kerstbomen die de afgelopen dagen bleven liggen, worden volgende week opgehaald volgens dit schema. Voor het ophalen van grofvuil kunnen nieuwe afspraken worden ingepland.

Ondergrondse afvalcontainers

Ondergrondse afvalcontainers worden vanaf vrijdag 8 januari weer geleegd. Door de inzamelstop van de afgelopen dagen zitten de meeste containers nu vol. De gemeente roept bewoners op om te wachten met het aanbieden van vuilniszakken tot de container in de buurt geleegd is.

Papier- en glascontainers

Vanaf vrijdag 8 januari worden ook de papier- en glascontainers weer geleegd. Daarvoor geldt eveneens de oproep om pas weer glas en papier aan te bieden nadat de containers in de buurt geleegd zijn.

Inhaalronde papierkliko’s

In de wijken Zilvermeer, Drielanden, Ruischerwaard, Starkenborgh en Euvelgunne zijn de papierkliko’s op woensdag 6 januari niet geleegd. De inhaalronde is op woensdag 27 januari.

Afvalbrengstations

De afvalbrengstations aan de Duinkerkenstraat en aan de Electronstraat zijn vandaag (donderdag 7 januari) en morgen (vrijdag 8 januari) open. Bij de afvalbrengstations is ook gratis strooizout verkrijgbaar.