‘The Library’ in Galerie Block C in Groningen

Groningen - In Galerie Block C in Groningen is van 16 januari tot 27 februari 'The Library' van Elisabeth Tonnard te zien.

Het werk 'The Library' vindt zijn oorsprong in een catalogus van verloren gegane schilderijen van de Gemäldegalerie van het Kaiser Friedrich Museum, nu Bode Museum, in Berlijn. De daarin afgebeelde werken zijn in 1945 vernietigd bij 2 branden in een bunker. Op een aantal reproducties in deze catalogus zijn boeken zichtbaar, die meestal door een van de afgebeelde figuren in de hand worden gehouden. Tonnard selecteerde deze minieme fragmenten, reproduceerde ze en voegde ze samen tot een virtuele bibliotheek.

The Library

'The Library' omvat een serie van 8 foto's die in oplage van 3 gemaakt zijn, en een boekje in een editie van 150 exemplaren. Beide worden getoond. De tentoonstelling bestaat verder uit een selectie van Tonnars kunstenaarsboeken waarin literaire bronnen gemanipuleerd worden en de eerste proeven van een project dat nog in ontwikkeling is, The Death of the Poet. Galerie Block C is elke vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak (050-3132418 of 06-41282015) goepend.