Dienstverlening gemeente Groningen blijft beperkt (update)

Groningen - De gladheid door de aanhoudende ijzel heeft ook de komende dagen gevolgen voor de dienstverlening van de gemeente Groningen.

Zo wordt deze week geen afval ingezameld. De prioriteit ligt op de bestrijding van de gladheid. Groene en grijze containers, ondergrondse afvalcontainers, glas-, papier-, en kledingcontainers worden niet geleegd. De inhaalronde voor de grijze container is volgende week: de grijze container kan dan aan de weg gezet worden op de dag dat de groene container aan de beurt zou zijn. De groene containers worden volgende week daardoor niet opgehaald. In Zilvermeer, Drielanden, Ruischerwaard, Starkenborgh en Euvelgunne zijn vandaag (woensdag) de papierkliko’s niet geleegd. Op woensdag 27 januari is de inhaalronde.

Afvalbrengstations

De afvalbrengstations aan de Duinkerkenstraat en Electronstraat zijn woensdag wel geopend. Daar kunnen inwoners gratis hun vuilniszakken en oude kerstbomen naartoe brengen. Bij de afvalbrengstations is ook gratis strooizout verkrijgbaar. Of de afvalbrengstations donderdag 7 januari ook open zijn, is nog niet bekend.

Strooirondes

De afgelopen dagen is hard gewerkt om de hoofdroutes in de gemeente begaanbaar te krijgen. Dinsdagavond, in de nacht van dinsdag op woensdag en woensdag zijn 24 strooiwagens uitgereden om deze wegen te voorzien van een nieuwe laag strooizout. Het gaat om in totaal 800 kilometer weg. Er is ongeveer 650 ton zout gestrooid. Dinsdag is de zoutvoorraad weer aangevuld met 500 ton. Donderdag komt er nog eens 500 ton binnen. In totaal werken er 100 mensen in de winterdienst.

Klanten Contact Centrum

Het is drukker dan normaal bij het Klanten Contact Centrum van de gemeente Groningen. Er zijn daarom langere wachttijden aan de telefoon. Ook is het druk via Facebook en Twitter. Op het moment dat er nieuwe informatie is, wordt dit geplaatst op de gemeentelijke website en het Facebook- en Twitteraccount van de gemeente.

Leerlingenvervoer

Op woensdag 6 en donderdag 7 januari is er geen leerlingenvervoer.