Nominatie Paul de Rook voor titel Beste Lokale Bestuurder 2015

Groningen - Wethouder Paul de Rook van Groningen is genomineerd voor de titel Beste Lokale Bestuurder 2015. Het tijdschrift Binnenlands Bestuur, dat de verkiezing organiseert, prijst onder meer zijn transparantie en de energie die hij weet los te maken.

“Wethouder De Rook schuift het nemen van besluiten niet zomaar voor zich uit", licht Binnenlands Bestuur de nominatie toe. "Hij verschuilt zich niet achter anderen, maar durft positie in te nemen. De manier waarop hij daarmee met raadsleden, ambtenaren en bewoners in gesprek gaat, zorgt voor draagvlak. Hij is openhartig en transparant en dat maakt het mogelijk de lijn die hij uitzet en uitvoert te volgen. De ‘out of the box’-oplossingen die hij daarvoor bedenkt maken niet zelden enthousiasme en energie los.”

Erkenning

“Ik ben enorm verrast en blij met deze nominatie", reageert De Rook. "Ik werk met ontzettend veel plezier samen met inwoners, ambtenaren en raadsleden. Het is heel fijn om hiervoor op deze wijze erkenning te krijgen.” De D66-politicus oogstte het afgelopen jaar veel lof, ook internationaal, met het nieuwe Groningse Fietsbeleid. Ook loodste hij het Grand Theatre met succes door het recente faillissement. Daarnaast kon zijn nieuwe cultuurbeleid rekenen op veel positieve reacties. Samen met D66-gedeputeerde Fleur Gräper stond hij aan de wieg van de nieuwe, hechte samenwerking met de provincie Groningen en andere Noord-Nederlandse partners op het gebied van cultuur. Zijn andere portefeuille, sport, maakte hij zich eigen door tijdens kennismakingsbezoeken mee te sporten bij verschillende sportverenigingen.

Stemmen

Paul de Rook heeft concurrentie van 9 andere lokale bestuurders; 4 burgemeesters, 3 wethouders, een Commissaris van de Koning en een dagelijks bestuurder van een hoogheemraadschap. Publiek kan op de website van Binnenlands Bestuur stemmen op zijn favoriet. Op 21 januari wordt in Utrecht de winnaar bekendgemaakt.

Gemeente Groningen

Overigens is ook de gemeente Groningen genomineerd: in de categorie best bestuurde decentrale overheid.