Selectietraining Basketball Academy RTC Noord in Groningen

Groningen - Basketball Academy RTC Noord houdt zondag 24 januari in Sporthal Vinkhuizen in Groningen een selectietraining voor het seizoen 2016-2017.

Deelname staat open voor talentvolle basketballers tussen de 12 en 17 jaar met de wil een topspeler te worden. De training, die wordt geleid door head coach Anne van Dijk, duurt van 09.00 tot 11.00 uur.

RTC Noord

Basketbaltalent kan bij RTC Noord maximaal 9 trainingen per week volgen; 5 keer 's middags en 4 keer 's ochtends. Verder wordt gemiddeld 1 competitiewedstrijd per week gespeeld en letten de trainers en coaches op de algehele ontwikkeling van de talenten. Zij letten daarbij op de groei op atletisch, technisch, tactisch en mentaal gebied.  Om die groei inzichtelijk te maken worden rapporten gemaakt. RTC biedt een (52 weken durend) jaarprogramma. In de zomervakantie zijn er weliswaar geen trainingen, maar kunnen de talenten zich ontwikkelen door 'huiswerk' te maken.

Trainingsweken

Naast trainingen en wedstrijden op eredivisieniveau organiseert RTC Noord ook trainingsweken in de vakanties. Zo gaan de spelers van RTC Noord dit seizoen tijdens de voorjaarsvakantie een week trainen in Kaunas  in Litouwen.

Topsport Talent School

RTC Noord werkt nauw samen met de Topsport Talent School (TTS) van het Werkman College en het Noorderpoort in Groningen. Trainingen en school lessen worden zoveel mogelijk op elkaar afgestemd; de sport staat centraal en het lesprogramma past zich. Daarbij blijft het met succes afronden van de schoolopleiding een voorwaarde. Over dit alles worden ouders tijdens de selectietraining geïnformeerd.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich tot 20 januari aanmelden voor deelname aan de selectietraining. Dat kan door het inschrijfformulier te downloaden en dit vervolgens te mailen naar jackkeijzer@kpnmail.nl. Meer informatie: www.basketballrtcnoord.nl