Arjen Fortuin en Elisabeth Lockhorn in 'Zondagschrijvers'

Groningen - Arjen Fortuin en Elisabeth Lockhorn maken zondag 10 januari in Groninger Forum Bibliotheek hun opwachting in de literaire talkshow 'Zondagschrijvers'.

Arjen Fortuin studeerde geschiedenis en filosofie in Amsterdam en Madrid. Tijdens zijn studie schreef hij voor het faculteitsblad Babel, later werd hij redacteur van Folia, het weekblad voor de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast was hij redacteur van Biografie Bulletin en Historisch Nieuwsblad. Sinds 1998 schrijft hij voor de boekenbijlage van NRC Handelsblad, in 1999 werd hij redacteur van diezelfde bijlage en in 2005 coördinator literatuur. Arjen Fortuin schreef een biografie over de vermaarde uitgever Geert van Oorschot, bekend van onder andere de Russische bibliotheek. Het boek geeft niet alleen een beeld van de persoon Van Oorschot maar ook van de naoorlogse literatuur, de politiek, het literaire leven en de uitgeverijwereld. Elisabeth Lockhorn publiceerde onder meer de literaire interviewbundels 'Geletterde mannen' en 'Geletterde vrouwen', interviews die eerder verschenen in Vrij Nederland en Opzij. Naar aanleiding van het eerste Grote Interviewgala werd zij in de Volkskrant door Frénk van der Linden ‘de beste schrijvende interviewer’ genoemd. Lockhorn schreef met 'Metselaar van de wereld' een biografie van schrijver en criminoloog Andreas Burnier. Andreas Burnier, pseudoniem van Catharina Irma Dessaur (1931-2002), was een leven lang ontheemd, wat zijn weerslag vond in romans als 'Een tevreden lach', 'De litteraire salon', 'Het jongensuur' en talrijke essays en lezingen.

Zondagschrijvers

De maandelijkse literaire talkshow 'Zondagschrijvers' wordt gepresenteerd door Coen Peppelenbos. Hij ontvangt 2 schrijvers en tussendoor is 'De literaire wandeling' te zien, een korte film over de rijke literaire geschiedenis van Groningen. De middag eindigt met De literaire quiz, waarmee een gesigneerd boek van beide gasten kan worden gewonnen. Aanvang: 14.00 uur. Entree: 6 euro.