Jaap Urban met Nederlandse FootGolf-selectie naar WK in Argentinië

Hoogkerk - Jaap Urban uit Hoogkerk is zondag met de Nederlandse FootGolf-selectie vanaf Schiphol vertrokken naar Argentinië.

De 16 spelers zullen deelnemen aan het wereldkampioenschap footgolf dat plaatsvindt in Pilar, dichtbij Buenos Aires. De spelers zijn op basis van hun prestaties in het afgelopen seizoen geselecteerd door FootGolf Holland, de Nederlandse FootGolfbond. Het WK wordt van 5 tot en met 10 januari 2016 gespeeld. De Nederlandse footgolfers verwachten hoge ogen te kunnen gooien, zowel in teamverband als individueel. Deze verwachtingen zijn gebaseerd op prestaties tijdens eerdere internationale toernooien.

Selectie

De selectie bestaat uit de volgende spelers: Sam van Bracht (Breda), Björn Bulk (Noordwijk), Herman van Eekeres (Nieuw Vennep), Ricardo van Eijk (Almere), Collin Green (Amsterdam), Hakim Khayali (Noordwijk), Jim Kuipers (Hoofddorp), Johnny Melten (Almere), Danny Mostaard (Almere), Dave Munnik (Hoorn), Marcel Peeper (Amsterdam), Randy Petrus (Almere), Jaap Urban (Hoogkerk), Fred van der Veldt (Haarlem), Matthijs Voost (Amersfoort) en Simon Wetzel (Amersfoort). De verrichtingen van de Nederlandse spelers zijn te volgen via de Facebookaccounts van de WK-organisatie (/FootgolfWorldCup2016) en FootGolf Holland (/footgolfholland).