Bronja Prazdny schrijft boek over zoektocht naar haar familie

Groningen - Bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam verschijnt donderdag 7 januari het boek 'Verloren taal: een zoektocht naar mijn familie' van Bronja Prazdny uit Groningen.

Bronja Prazdny is kind van vluchtelingen. Haar vader en moeder verlieten hun geboorteland Tsjechoslowakije eind jaren '60 en ontmoetten elkaar in Bilthoven op een cursus Nederlands voor anderstaligen.

Zoektocht

Hoewel geboren en getogen in Nederland, voelt Prazdny zich anders. Om uit te zoeken hoe dat nou zit met dat 'zich anders voelen' gaat ze op zoek. In de archieven van de geheime dienst in Praag, waar ze veel informatie vindt over haar familie; in zichzelf, om uit te zoeken waarom ze niet meer in staat is Tsjechisch te spreken, terwijl ze dat tot haar derde wel heeft gedaan; en in Amerika, waar ze op bezoek gaat bij haar stiefmoeder.

Bronja Prazdny

Bronja Prazdny is journalist en schrijver. Recent verscheen haar boek 'Vrouwen met autisme'. Een vroege versie van 'Verloren taal' bereikte in 2014 de finale van Manuscripting, een wedstrijd voor nog ongepubliceerd schrijftalent.