Geen grote calamiteiten bij jaarwisseling in Noord-Nederland

Groningen - De politie in de 3 noordelijke provincies verrichtte tijdens de jaarwisseling 48 aanhoudingen.

Het ging daarbij voornamelijk om vechtpartijen, mishandeling, vernieling, het afsteken van illegaal vuurwerk, dronkenschap en belediging. Van de arrestanten zijn er 32 ingesloten. Grote calamiteiten deden zich in het Noorden niet voor, wel vond in Drachten een ernstige mishandeling plaats. De politie moest honderden keren in actie komen na diverse meldingen. Deze meldingen, 950 in totaal, hadden grotendeels betrekking op vuurwerkoverlast, brandjes en opstootjes. Ook verleenden agenten hulp bij 10 ongelukken met vuurwerk.

Zakkenrollerij

Op de Papengang in de stad Groningen werd een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor zakkenrollerij. Hij had van 6 stappers de mobiele telefoon gestolen. Portiers van een café in de binnenstad betrapten de man. Ze hielden de 24-jarige aan en droegen hem over aan agenten.

Servicenummer politie

Via 0900-8844, het landelijk servicenummer van de politie, kwamen in Noord-Nederland zo’n 2600 telefoontjes binnen. Deze telefoontjes gingen veelal over vuurwerkoverlast, brandjes en geluidsoverlast. De meldkamer Noord-Nederland kreeg ongeveer 1500 telefoontjes te verwerken.