Gomarus-leerlingen geven kerstconcert in Veendam

GRONINGEN/ VEENDAM - Koor, orkest en band van het Gomarus College Groningen hebben voor de 14de keer een kerstconcert gegeven in de regio. Plaats van handeling was ditmaal De Kandelaar in Veendam.

Veel leerlingen van het Gomarus College moeten dagelijks ver reizen om in Groningen te komen. Hun ouders brengen daar offers voor. Als dank biedt het Gomarus College het kerstconcert aan.

Hosanna!

De scholieren brachten op hun manier de boodschap van kerst over. Dit onder leiding van muziekdocent Mirna Westra. Het thema dit jaar was: ‘Hosanna!’.

De Gomarus-leerlingen zongen klassieke nummers, sommige in een modern jasje gestoken, maar ook zelf geschreven/ gecomponeerde nummers. Zo bracht Rhodé Mossel samen met haar zusje Kyra haar eigen nummer ‘The choice’ ten gehore.

„De boodschap van het nummer is dat je in deze drukke tijd niet alleen aan jezelf moet denken. Misschien komt Jezus binnenkort al terug en ben je nog niet voor Hem gegaan: kies nu voor Hem”, zegt Rhodé.

Hanna Kruiger componeerde het nummer ‘God so loved the world’, gebaseerd op de Bijbeltekst Joh. 3:16: ‘Want alzo lief had God de wereld dat hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heef, opdat een ieder die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft’.

Hallelujah

Verder was er veel ruimte voor (instrumentele) solo’s, was plaats ingeruimd voor het personeelskoor en werd geheel volgens traditie het ‘Hallelujah’ uit de Messiah van Händel gezongen.

Iedereen die het mee kon zingen werd naar voren gevraagd. Het podium stond vol met opa’s, oma’s, vaders, moeders, oud-leerlingen en collega’s. Samen met het Gomaruskoor, begeleid door pianospel, werden de eeuwenoude woorden gezongen: ‘King of kings and Lord of lords and He shall reign for ever and ever’.

Red een kind

De collecte tijdens het gratis concert was bestemd voor ‘Red een kind’. Deze organisatie geeft kinderen in armoede weer een toekomst. Het doel was gekozen door de leerlingenraad.